Rabu, Mac 04, 2009

INFO - KEDUDUKAN JERAWAT

Assalamualaikum.....

sedang aku melayari internet... aku terjumpa satu article yg agak penting untuk diketahui oleh para remaja sekarang... so aku forward la ke blog aku.. hehe...

article ni berkenaan jerawat/pimple....

SEKADAR GAMBAR HIASAN

DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran
Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal. Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

Note : besar giler jerawat orang dalam picture tu... kalo kena kat korang.. sanggup ke korang datang kuliah.. hahaha.. da macam bisul pon adew...

1 ulasan:

Shaffik berkata...

wei besarnyer jerawat die..